OEVERS LOPEN Riparian hiking

10.Ravenstein

10. Ravenstein

13 km 1-4'C westenwind 2 bewolkt met af en toe wat zon.
_FJF0089

Meer foto's vind je hiernaast achter "Ravenstein" en of klik op Coby, Theo of Jan Roelof. Klik daarna op de eerste afbeelding en dan op Preview en geniet van deze wandeling.

Parkeren nabij het station in Ravenstein is niet gemakkelijk, de auto’s waarmee we gekomen zijn kunnen we pas een heel end er vandaan langs de weg kwijt.
Zodra Aggie, Greta, Coby, Jan Roelof, Sytske en Theo er zijn is het gezelschap bijna voltallig want Loes komt iets later met de Sprinter aan.

Om iets na elf uur beginnen we aan de wandeling door op het station de rails over te steken en dan linksaf het Stationspad op te gaan.
Het is een geasfalteerd weggetje dat fraai door het landschap gaat met aan de linkerzijde struiken en bomen langs een meanderend beekje en weilanden aan de andere kant.
Na zo’n 300 m komen we op De Rijt waarna we verder gaan over de Reiakker die, nabij de kruising Deursen-Dennenburg, overgaat in de Osstraat.
Er staat een harde wind en daardoor is het behoorlijk guur in dat open gebied, mede daardoor komt dit gezelschap van ouderen misschien niet zo snel vooruit.
Na enkele kilometers bereiken we Demen, een van de stille kerkdorpjes daar, lopen er door de Sint-Wilbertstraat en de Kleine Poelstraat en komen daarna aan de Maasdijk.
Onderweg, schuin tegenover een huis, is een picknickplaats: een tafel met vochtige banken en ieder vindt bij zijn of haar spullen wel een stuk plastic om de billen droog te houden.
Door het omringende gebladerte redelijk uit de wind, wordt ruim een halfuur van de lunch genoten waarbij we geen kou hebben omdat we dik aangekleed zijn.
Tegen half twee lopen we naar de oevers van de Maas waarlangs we gedurende ongeveer een uur over het natte gras schuifelen dat, mede door de vandaag niet aanwezige hooglanders, behoorlijk modderig is geworden.
Rond kwart voor drie verlaten we het uiterwaarden-gebied en, ook weer in de buurt van een huis, genieten we van de cake die Aggie voor deze gelegenheid had gebakken.
Daarna beginnen we aan de terugtocht naar het station waarbij we door een stadspark met vijvers komen en eenmaal weer terug, zo tegen half vier, wordt in ‘Bistro ’t Spoortje’ nog wat gegeten en gedronken waarbij we rekening houden met de Sprinter die Loes en Sytske huiswaarts zal brengen.

Theo Heijmans.

Gelopen route:
Ravenstein gelopen