OEVERS LOPEN Riparian hiking

13. De Maashorst Slabroek


De komen weken is lopen langs de Maas door uiterwaarden vanwege de hoge waterstanden en extreem natte ondergrond beslist niet mogelijk. Dus zocht ik het wat hogerop, de zanderige gronden van Brabant.
Het weerbericht voor morgen lijkt heel redelijk, de wandeling gaat dus door.

Daar ligt een gebiedje dat in elk geval de goede naam heeft “De Maashorst” . Volgens mij is er geen druppel oeverwater te bekennen maar wel zijn min of meer droge paden door bossen en een zandverstuiving. Een route die maximaal 13,2 km lang is die eventueel heel gemakkelijk in te korten is tot 10 km.

Ik nodig je dan ook uit, bij redelijk droog weer, mee te lopen vanaf het Natuurcentrum De Maashorst. Volgens de website is er uitstekende koffie en gebak te verkrijgen na afloop.
http://www.natuurcentrumdemaashorst.nl/natuurcentrum

Bij flinke regenval blijven we lekker droog thuis en onderdak. Woensdag of donderdag wordt het extreem warm voor de tijd van het jaar met regen, véél regen of héél érg véél regen.
Toch is ook dat nog onzeker. De kans dat er zon en droogte komt kan niet worden uitgesloten. Let dus op de weersberichten, je mailbox en/of de website waar ik je de avond daarvoor, woensdag 24 zal berichten of we het doorgaat.

Vertrek 11.00 uur, vanaf de grote parkeerplaats bij 100 meter voor de De Maashorst,
Erenakkerstraat 5, 5388 SZ Nistelrode 51.696492, 5.600129 (voorheen natuurcentrum Slabroek).
Kom je met openbaar vervoer, dan neem je bus 157, Halte Nistelrode Udense weg, elk half uur van Oss naar Eindhoven v.v. Er komt dan wel 2 km lopen bij. Je neem dan de weg naar het oosten, De Menzel, onder de A50 door en na een kilometer rechtsaf de Maashorstweg, linksaf de Erenakkerstraat naar Het natuurcentrum De Maashorst aan de linkerkant is de parkeerplaats waar we op je wachten.
Afspraken tussen auto en treinreizigers kan als gebruikelijk.


De Maashorst